LivetmedLionel.blogg.se

2013-03-28
21:16:38

Sömn
Lionel har ända sen han föddes eg haft ganska mycket problem med sömnen. Det är ingenting man har tänkt på genom åren mer än att det är väl normalt för ett litet barn. Men precis som mycket annat med Lionel så har man tänkt att det blir bättre sen. Han sover ju ganska bra jämnfört med andra barn. Efter att ha diskuterat detta med några fantasiska människor i den autismgrupp som jag är med i fick dom mig att se att dels ska man inte jämföra på så sätt och att även om problemen verkar små så är dom jobbiga för oss som familj.
 
Perioder så sover han relativt bra och somnar ganska lätt på kvällen men till 99 % vaknar han alltid på kvällen/natten för att komma in till oss. Det kan vara allt mellan 23-05 på morgonen. Oftast om han kommer runt 05 så somnar han inte om utan man har snällt fått gått ner och starta dagen.
Vi började då med att han helt enkelt fick somna inne hos oss och sova där. Det fungerade jättebra i ca 1 vecka men nu har han börjat att "krångla" sista nätterna. Igår somnade han en yttepytte stund vilket gjorde att han dels tog 1,5 h på sig att somna och sen vakna runt 23 och vara vaken till kl ca 03. Att han sedan vaknade runt 7 gjorde ju inte saken bättre. Att han dels var vaken så mycket i natt och att det sen tog väldigt lång tid för honom att somna fick oss och inse att nu behöver han faktiskt hjälp. Så jag ringde hans läkare och han har fått Circadin utskrivet. Det ska innehålla melatonin som är kroppens egna hormoner. Jag hoppas verkligen att det hjälper och att hans sömnmönster blir bättre. Alla i familjen behöver det på ett eller annat sätt.
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: