LivetmedLionel.blogg.se

2014-11-21
21:37:49

Mollipect
Ringde 11.77 idag och frågade om L kunde ta sin systers mollipect mot hostan. De ville att läkaren skulle undersöka honom så Christian och Lionel åkte iväg nu på kvällen. Vanliga saker som vid förkylningstider gjordes men det konstaterades i alla att han har en redigt helig förkylning och han skrev ut hostmedicin.

Nu sover han gott i soffan. :)

2014-11-21
00:44:23

skolarbete
En dunderförkyld Lionel ligger hos mig här i soffan. Av någon anledning vaknar han på kvällen och ska sova här så fram tills vi har varit hos läkaren nästa vecka och fått annan sovmedicin sover jag och Leif här nere.
 
Arbetet med att starta skolan fortsätter, har fått tips på vilka vi kontakta och många man pratar med tror verkligen på våran idé. Nu får vi verkligen hoppas att allt går i hamn. 
 

2014-11-17
18:02:41

Flygplan och blå nr 4

 
 
 
Om man själv är lite lat men behöver sysselsätta två småttingar varav den ena är en hund vad gör man då?
Jo man åker olika bussar genom stan!
Bla tog vi rosa nr 3 till flygplatsen och tittade på det enda flygplanet som var på plats men Lionel var lycklig. 
Bussarnà här i stan är så smart uttänkta att alla har en speciell färg så efter 3ans äventyr blev det blå nr 4.
 
Efter ett par timmars åkande blev vi alla trötta och vände hemåt med en nöjd Lionel och en trött Leif. Helt klart en win-win situation.
 
 
 
 
 
 
 

2014-11-16
07:42:26

Leif
Jag skrev innan om att vi skaffat hund och nu tror kanske ni att vi har 3 katter och en hund!
Nej, både Sören och Thorsten har fått flytta.
Sörens kärlek var lite stor och det blev alldeles för många bett. Tyvärr mycket i ansiktet på Lionel och iom att han bara har ett öga vågade vi inte riskera någonting. Men Sören har det toppen på landet tillsammans med nakenkatten Gizmo och en hoper totalt livsfarliga kamphundar. Han kunde nte få det bättre där bortamöte
 
Thorsten fick tyvärr en knäpp, helt plötsligt blev han som förbytt och blev fruktansvärt aggressiv mot de andra katterna och skulle döda de till varje pris. En situation som givetvis var ohållbar och tankarna på att låta honom få somna in fanns.
Han verkade dock inte ha några fysiska problem och han visade ingenting mot oss tvåbenta i flocken så vi gjorde ett försök att omplacera honom i stället. Han hade då tur att komma till en ung kille som bor i Vänersborg.
En person so, åker ända från Vänersborg till Västerås för att köpa en tjock kattherre på snart 4 år. 
 
Så kvar blev helt enkelt Svea och efter ett tag ville vi ha en hund och valet blev då Leif en dvärgpinscher som var 8 månader när vi köpte honom.
Han var en riktig odåga när vi köpte honom, skällde på alla ljud han hörde och kunde inte alls slappna av. Men nu efter snart 5 månader blir det bättre och bättre. Han skäller inte lika mycket inomhus men mer utomhus. Dock är det mest vid vissa hundmöten och syn av t ex harar som är hysteriskt roligt att jaga.
 
 
Varför skriver jag om detta i en blogg som handlar om Lionel?
Jo för jag märker hur viktigà de är för varandra speciellt för Lionel och hur tålmodig Leif är. :)
 
Mycket träning återstår men det ska nog bli något vettigt av de båda i framtiden!
 
 
 

2014-11-16
00:19:36

Friskola utan namn!
Lionel går just nu på världens bästa förskola där hans avdelning är för barn med autism. En liten avdelning där barnen tränar mycket på "Lära för livet"
 
Efter lite mer än ett år på Kvadraten har Lionel utvecklats massor på många sätt men tråkigt nog är inte förskoletiden för evigt och vi vet att han så småningom måste börja skolan. Tyvärr så är utbudet av bra skolor inte så stort i Västmanland och då föddes en idé hos mig att med hjälp av andra föräldrar på Kvadraten försöka starta en egen friskola för barn med någon form av diagnos inom autismspektrum.
 
Projektet har precis startat och det är mycket arbete framför oss men det är också väldigt intressant. Jag kommer fortsätta att skriva under tidens gång då detta är en process som tar väldigt lång tid.
 
Vi kommer förresten behöva ha ett namn på skolan och ni kan hjälpa oss med att lägga en röst på det förslag ni tycker är bäst
Förslagen som är
 
Friskolan Katten
Friskolan Tåget
Friskolan Villa Villerkulla
Friskolan Emil
Aprilskolan
Motivationsskolan
Metodskolan