LivetmedLionel.blogg.se

2013-05-22
13:07:14

Vårdbidragsansökan

Idag var det samtal med handläggaren på FK i över 1 timme ang vårdbidragsansökan.
Kan säga att jag längtar tills maj månad är över och det förhoppningsvis blir lugnare.


2013-05-16
08:20:16

Narkos och LSS
Igår var det dags för narkos igen. Var lite orolig att han skulle missa det igen, typiskt nog så gick han och blev snorig dagarna innan men det gick bra ändå. Skönt var också att i och med vi har ringt och bett om att han alltid ska få komma på den första tiden på morgonen pga autismen så gick allting rätt smidigt. Det blev inga direkta väntetider så vid 9 tiden var vi redan klara och redo att åka hem. Inga tumörer hittades heller så nu kan vi även pusta ut i några månader till.
 
Lite senare på dagen fick även ett hembesök av en LSS handläggare. Vi har ansökt om avlastning för Lionel och nu skulle hon komma hem och dels informera och sen prata lite om hur just Lionel är och om behovet finns. Hon trodde absolut att vi skulle kunna få avlastning i form av korttidshem eller stödfamilj ca 3 dygn i månaden. Det är inte för att Lionel i sig är jobbig för han är på ett sätt relativ enkel när det gäller tillsyn. Däremot kommer syskonen mycket i skymundan då vi inte kan göra saker med dom i samma utsträckning eller när Lionel har en orolig dag och blir frustrerad på precis allt. Att då kunna ha avlastning och ladda batterierna kommer att göra gott både för oss och även Lionel.

2013-05-12
17:10:03

Sigge och Lionel

Jag älskar när det går framåt för Lionel.
Idag träffade vi Sanna och Sigge igen och vilken skillnad det var. Gången innan lade Lionel knappt märke till Sigge, enda gången var i stort sett om Lionel ramlade på honom.
Idag när de klev av bussen gick han fram och gav Sanna en kram samt klappade på Sigge. Han höll tom i kopplet.
I lekparken sprang Lionel runt och busade och hade sig. Sigge blev tom bjuden på äpple. :)